Verschenen in de pers:

 

Boek over 25 jaar Sea King

Koksijde

Lambert J. Derenette (44) is al meer dan een kwarteeuw bezig met van alles wat te maken heeft met de luchtvaart en in het bijzonder de militaire luchtvaart. Zopas heeft hij een boek uitgebracht over '25 jaar Sea King in de Belgische Luchtmacht' Hij was anderhalf jaar bezig met het samenstellen van het boek. Het resultaat is een boeiend naslagwerk geworden.

"Het was een hele klus. Pas als je bezig bent met het schrijven, besef je dat je niets aan het toeval mag overlaten en dat je ook compleet moet zijn met je informatie", zegt Lambert J. Derenette.

Jeugd

Zijn interesse gaat terug tot in zijn jeugdjaren. "Ik woonde niet ver van Kleine-Brogel. Ik kreeg de microbe pas goed te pakken toen ik zelf beroepsmilitair werd. Ik bleef zelf niet lang militair, maar de interesse is steeds gebleven", stelt hij. Lambert Derenette is werkzaam bij de Technische Dienst van gemeente Koksijde.
In het boek kan iedereen zich terugvinden: de militair, de luchtmachtkenner, de leek die geïnteresseerd is in alles wat met de luchtmacht te maken heeft en de modelbouwers.
Hij maakte veelvuldig gebruik van de info van het 40ste Smaldeel en heeft in het boek zowel aandacht voor de technische beschrijving als het onderhoud. Ook het vliegen, de opleidingen en zelfs de uitgevoerde reddingsopdrachten en statistisch materiaal komen aan bod.

205 foto's

Het boek telt 200 pagina's en ook 205 foto's. Derenette was anderhalf jaar, dagelijks bezig met het boek. "Gelukkig heeft mijn echtgenote, Marie Claire Mahieu, ook een boontje voor de militaire luchtvaart" lacht hij.

Gouden helikoptertje

Zijn boek 25 jaar Sea King heeft ook een erg persoonlijke waarde, want het komt uit in het jaar dat het koppel 25 jaar getrouwd is. En wat kreeg vrouwlief als geschenk ? Jawel, een kettinkje met een gouden helikoptertje eraan. Het boek wordt uitgegeven bij Snoeck-Ducaju & Zoon. In voorverkoop tot 15 juni, betaal je 950 frank, na 15 juni komt dat op 1150 frank. Meer info: Lambert Derenette op het nummer 058/516677.

BPM
Het laatste Nieuws